Lokalhistoriske Udgivelser

Ture omkring Hammel -  - en tur-guide bog    Søren K. Jensen, Voldby - Portræt bog af Birgit Johansen    Helga Jensen - bog om Jyllands første kvindelige præst.    Et tilbageblik - bog af Arne Gammelgaard

Historiske bøger om Hammelegnen
Lokalhistoriker Arne Gammelgaard har skrevet en perlerække af lokalhistoriske bøger.
Bøgerne har bidraget til, at Hammel-egnen i dag, måske hører til blandt de mest velbeskrevne områder i landet, Arne Gammelgaard er tidligere leder og ophav til Lokalhistorisk Arkiv i Hammel.

Læs mere om Arne Gammelgaard.
Her kan du også finde en liste over alle Arne Gammelgårds bøger.

Ture omkring Hammel
To bøger viser vej til de lokale naturperler og spændende historier, som ligger lige uden for Hammel by. Alle ture er udformet, så du kommer tilbage til dit udgangspunkt, og med
bøgernes gode kort farer du næppe vild.

Turbøgerne er skrevet af Claus Ole Madsen, Jens Ole Ravn-Nielsen, Poul Nørgaard Jensen
og Søren Westermann. Bøgerne kan købes på Forlaget Akka eller hos Boghandleren i Hammel:
Ture omkring Hammel 1
Ture omkring Hammel 2

Bøger skrevet af af Birgit Johansen
“Søren K. Jensen, Voldby”
“Voldby Forsamlingshus 100 år”

Tidligere Sognepræst Ole Hyldegaard Hansens bøger
”Helga Jensen” … om Jyllands første kvindelige præst.
“Hammel Præstegård 1878-2008” … om Præstegårdens historie gennem 130 år

Portræt bog Nr 1
med portætter af høj som lav fra Hammel-kanten
Den første Portræt bog i en serie, “Folk fra Hammel-kanten 1” med portrætter af nuværende og tidligere mennesker fra Hammel-kanten. Der er fortællinger om høj og lav, menigmand og kendisser. Mennesker fra Hammel, som har sat deres præg på byen eller som i kraft af deres personlighed har markeret sig i bybilledet.

Her kan nævnes
et lille udpluk af de 48 mennesker, der har fået et portræt i bogen:

Hildebert i Mosen, Bette Johannes, Jens Lundbye og overlærer Søren ”Krølle” Nielsen. Man kan læse om datidens førende biograf arkitekt Holger Pind fra Røgen, fire borgmestre, Lærerinden og korlederen Paula Busch, musikskoleleder og lærerinde Jonna Granum, cykelrytteren Chris Anker, popmusikeren Søren Sko og Astrofysikeren Jens Martin Knudsen, Vagn Nielsen der skabte de Grønne Busser, og Edith Jørgensen som startede Suppeholdet.

Filmen om Hammel
– en by og dens omegn igennem seks årtier
Del 1: 1953 – 1985

Hammel og omegnens historie gennem film klip, som er indsamlet fra private, til Lokalhistorisk Arkiv i Hammel  – og fra en film produceret af den daværende Hammel Sparekasse.

Hammel Filmen er udarbejdet af Birger Sandholm Poulsen, Ole Hyldegaard og Poul Nørgaard Jensen. Den har været mere end syv år undervejs, hvor de tre har klippet og gennemgået kilometervis af filmspoler med bidrag fra en lang række Hammel-borgeres private optagelser. Filmen kan købes hos Boghandleren i Hammel, eller på Forlaget Akka.

Læs mere om Hammel Flmen.